Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

- Εικόνες Ντροπής και Λύπης απο " Φόλες " στο Πόρτο Ράφτη -

Την Δευτέρα 19/11 στη περιοχή Πρασιές όσοι πέρασαν απο την οδό Πόρτο Ράφτη στη συμβολή με την οδό Πεύκων και στη συμβολή με την οδό Ρόδων , αντίκρυσαν δίπλα στούς κάδους σκουπιδιών ενα απαίσιο θέαμα με διάσπαρτα δηλητηριασμένα άψυχα σώματα απο γνωστά σκυλάκια της περιοχής .
Τα σκυλάκια " έφυγαν " σφαδάζοντας μέ φρικτούς πόνους απο το φυτοφάρμακο που φρόντισε το " τέρας " που " ζεί και κινείται " ανάμεσά μας  να προσθέσει σε ψητά κρέατα και εντόσθια τα οποία με σαδιστική επιμέλεια σκόρπισε γύρω απο τους κάδους σκουπιδιών.
Με την ενέργεια αυτή βρήκαν τον θάνατο και πουλιά Κίσσες που ανήκουν στην οικογένεια των κορακιδών οι οποίες πετούσαν στη περιοχή αλλά και κάποιες γάτες οι οποίες αναζητούσαν τροφή στα σκουπίδια.
Δώδεκα (12) πτώματα απο σκυλάκια μετρήσαμε στο γειτονικό αλσύλιο καθώς και στο δασάκι όπου για κάποια αδέσποτα ήταν το καταφύγιο τους.
Εκτός όμως απο τα αδέσποτα το " κτήνος " που σκόρπισε τα δηλητηριασμένα κρέατα , σκότωσε και οικόσιτα σκυλάκια τα οποία συνήθιζαν να κάνουν την βόλτα τους και να επιστρέφουν . Ηταν ο Σνούπυ , η Ηρα , ο Τόμπυ , η Χαρά , ο Φοίβος , ο Σώτος και τέλος ο Ρόκο και τ΄αδέλφια του , εξι καφέ ημίαιμα σκυλάκια που ζούσαν στο δασάκι.
Αξίζει έπαινος στην Έλενα και στο Νίκο τους φιλόζωους γείτονές μας που ενεργοποιήθηκαν αμέσως μεταφέροντας στη Φιλοζωϊκή τρία (3) σκυλάκια και τα έσωσαν ! Τον Μπίλυ , τον Βαγγέλα και τον Λούντο. Μπράβο παιδιά !!!
Αντίθετα περιφρόνηση νομίζω οτι πρέπει σε ΄κείνους που αρνήθηκαν να
μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους σκυλάκι που ικέτευε μέσα στους φρικτούς πόνους και ζητούσε βοήθεια απο τους " ανθρώπους ".

Τον Μάρτιο του 2011 είχαμε πάλι το ίδιο φαινόμενο στην περιοχή μας , τότε οι φιλοζωϊκές οργανώσεις είχαν ενεργοποιηθεί σε μιά προσπάθεια να γνωστοποιήσουν το γεγονός ώστε να αποτρέψουν την επανάληψή του.
Τώρα τι πρέπει να γίνει ; Όλες οι πληροφορίες οι οποίες μπορεί να φανούν χρήσιμες ώστε να προσεγγύσουμε αυτόν που το έκανε , ειναι πολύτιμες .

 Δ. Κωνσταντέλλος

1 σχόλιο: